Maden er det vigtigste i julen

Maden er det vigtigste i julen

Vi danskere elsker jul. Men jo ældre vi bliver, desto mere kommer maden til at betyde i den søde juletid, og især maden d. 24. december skal bare sidde lige i skabet. Hvis du i år er den, der skal stå for at få lavet mad på juleaften, har vi her samlet et par tips til dig, så du kan komme sikkert ud på den anden side.

Julemiddagen er jo nærmest hellig, og derfor er der heller ikke noget, der må gå galt. Så når du er færdig med din sidste juleskrab, og du er klar til at springe i køkkenet og iklæde dig et forklæde, kan du bruge disse tips til at lave en lækker julemiddag.

Der må ikke mangle noget

Først og fremmest er det jo utroligt vigtigt, at der ikke kommer til at mangle noget på denne dejlige dag og ikke mindst aften.

Derfor er det langt bedre at købe lidt ekstra ind af det hele, så du ikke kommer til at mangle smør, kartofler eller rødkål midt i det hele. Så er det altid godt at have lidt ekstra på lager.

Læg en plan for hvad, hvornår og hvordan

Det kan også være en rigtig klog beslutning at lægge en plan for, hvad der skal laves hvornår, og hvordan du skal gribe hver enkelte opgave an. Der er jo meget at se til, og du skal tilberede alt fra rødkål til brunede kartofler og and- eller flæskesteg.

Derfor er det også utroligt vigtigt, især hvis du ikke har erfaring med at lave en hel julemiddag før, at du får lavet en nøjagtig plan for, hvornår stegen skal i ovnen, hvornår der skal skrælles kartofler, og hvornår du skal i gang med at lave den brune sovs.

Spørg om hjælp hvis du har brug for det

Det kan også være godt at vide, at du kan spørge om hjælp, hvis du får brug for det. Send gerne alle ud af køkkenet til at starte med, så du har arbejdsro, men vær ikke bange for at spørge om hjælp, hvis du på et tidspunkt er kommet bagud i tidsplanen, eller du bare ikke lige har overblikket over det hele.

De fleste er mere end villige til at give en hånd med, og så længe du bare fortæller dem, hvad de skal gøre, så der ikke opstår tvivl, kan det virkelig være en stor hjælp med et sæt ekstra hænder i køkkenet.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.